Wat is het verschil tussen een wilgenschutting, wilgenscherm en een wilgenmat?

Wat is het verschil tussen een wilgenschutting, wilgenscherm en een wilgenmat?

Een natuurlijke uitstraling in de tuin is populairder dan ooit. Wilgentenen zijn daarbij een geliefd materiaal vanwege hun duurzaamheid en rustieke charme. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een wilgenschutting, een wilgenscherm en een wilgenmat? In dit artikel leggen we het uit.

Wilgenschutting

Een wilgenschutting is een afscheiding gemaakt van gevlochten wilgentenen die stevig aan elkaar zijn bevestigd. Het resultaat is een stevige en natuurlijke schutting die privacy biedt en tegelijkertijd een groene uitstraling heeft. Wilgenschuttingen worden vaak op maat gemaakt en kunnen in verschillende hoogtes en breedtes worden geleverd.

Wilgenscherm

Een wilgenscherm lijkt op een wilgenschutting, maar is over het algemeen wat lichter van constructie. Het kan dienen als decoratieve afscheiding in de tuin of als achtergrond voor klimplanten. Een wilgenscherm biedt wel wat privacy, maar laat meer licht door dan een dichte schutting van gevlochten tenen.

Wilgenmat

Een wilgenmat bestaat uit samengebonden dunne takken of twijgen van de wilg. Deze matten kunnen eenvoudig worden bevestigd aan bijvoorbeeld gaaspanelen of hekwerken om privacy te creëren of als decoratief element in de tuin. Wilgenmatten zijn flexibel en kunnen op maat worden geknipt voor verschillende toepassingen.

Kortom, hoewel alle drie de opties zijn gemaakt van natuurlijk materiaal, hebben ze elk hun eigen kenmerken en toepassingen. Of u nu op zoek bent naar een stevige afscheiding met veel privacy (wilgenschutting), decoratieve elementen in de tuin (wilgenscherm) of flexibele bekleding (wilgenmat), met wilgentenen kunt u uw tuin op unieke wijze verfraaien.

Ontdek het perfecte wilgenschutting voor jouw tuin!